Dukla a SNP

03.11.2011 22:56

Na konci septembra Heinrich Himmler prišiel v Bratislave. Spoznal, že potenciálny prevzatie Dukla predstavuje veľkú hrozbu pre Nemecko by malo armády stretnúť s partizánmi. Himmler dáva do pohybu zrýchleného plánu rozdrviť odpor. Dňa 18. októbra Nemci napadli Slovensko zo všetkých strán. Pôvodne Himmler plán mal izolovať povstania s miestnymi vojakmi a nechať vykrvácať, cez pomalší dobu.

Aj keď sa môže zdať, vznešený gesto zo strany Ruska "librám" ľudí Czechechoslovakia, veľké množstvo dôkazov naznačuje, že Stalin nemal záujem o nezávislé nacionalistické ašpirácie na to ľudí. Nie je to tak jasné, že sa vôbec nezaujíma o pomoc SNP, ale dôsledne používal to ako súčasť jeho širšej vízie. Jeho cieľom je riadiť a ovládať tento región stal sa legendou v nasledujúcich 50 rokov. Prečítajte si prácu pána Petra Vlcka a rozhodnite sa sami.

Prelomiť patovej situácie

Na 8.října predná strana sa zastavil na Vyšný Komárnik schopní postupu na juh od priesmyku Dukla. 10. októbra ročník , Konev sa sťahoval do lemovať útok na západ cez hory do dedín Vápeník a Kečkovce. Avšak, pokrok by však nemala byť uzatvorená za týchto počiatočných dedín. Dňa 19. októbra Červenej armády presunul je to útok na sever asi 5 km od obce Vyšná Pisani a Svídnická a postúpil do Nižná Pisani v 23.. 

 

Tankový boj: Október 25 - 27

"25. októbra, zrážky, ktorá bránila spojencami postúpili začala ustupovať. V 10 hodín začala sovietska strana a 80 minút delostrelecká paľba a letecké útoky. Nasledoval pred 305. streleckej divízie sovietskych a 12. gardovej tankovej brigády.

Postupujúci cez úzke horské údolia, neboli schopní vyvíjať akékoľvek koordinované line. Napriek tomu, že vstúpili do obce Nižná Pisani a zaoberal nemecký Mark IV tanky úspešne. Prelomiť odpor nepriateľa, 12. gardová tanková brigáda presunutá 1,5 km južne od obce.

Už je to tu proti nemeckej delostrelectvo a pozemné míny. Keď padla noc, osvetlenie oblohy spôsobené nemeckú delostreleckú paľbou umožnila Sovietski inžinieri zničiť míny na ceste. Postupujúcej sovietskej pechoty zachytil dvoch nemeckých diel a päť tankov.

Na ranu 26., sovietska lietadla udrel tvrdo na nepriateľa delostrelectva a moje zástavy. Sovietskej pechoty a tankov pokročilé znovu.Napriek tomu sa v priestore medzi obcami Kapišová a Dobroslava Nemci veľmi dobre zavedený. Ich delostreleckých batérií rútil odhadov 75.000 granáty proti Sovietom. V dôsledku toho boli zničené všetky sovietske tanky zaviazal k Údolí smrti. "

Ostatné zálohy: dedine Ruskej

Od 3-11 10. postupoval ďalej dolu po hrebeni Karpát na juhu Dukla. Začína na Roztok Gorna, Poľsko 67. streleckej divízie a 129. gardovej začali útok na dnes už zaniknutej dedine dedine Ruskej, Slovensko (na sever od Starina nádrž), mastering silné stránky vo výškach 1046 a 1098. 129. gardovej streleckej divízie, zaútočil od severovýchodu na juh. 67. streleckej divízie zaútočil po pravom krídle (pohybujúce sa od západu k východu) smerom k dedine Ruskej.

Vojská v prvom rade pokročilým lesom. Táto armáda postupovala bez delostreleckej podpory, ktorý zostal 7-12 km od bojov. Najväčším prekvapením pre Nemcov bolo, že útok súčasťou T-38 tanky, ktoré vyšplhal na vysoké miesto a zaútočil dole smerom k nepriateľovi, ktorý sa napchával na sever od dediny dedinu Ruské, s delostrelectvom. Nemci očakávali pechoty a kríženie bola zhotovená 167 ročníka . Najväčšou výzvou bolo zlé počasie a zložitých horských podmienkach. Podľa kanva to preukázal schopnosť tankov pre boj v horskom teréne. To je hovoril, že toto bol prvý čas v bojovanie, že tanky boli úspešne využívané v horskom útoku.

 

Späť